Straatliederen > Nico van der Meel

 Nico van der Meel tijdens de opnamesNa een studie wiskunde in Leiden, gaat Nico van der Meel naar het Rotterdams Conservatorium waar hij eerst koordirectie en later zang studeert. Hij sluit zijn studie cum laude af in 1987. 

Zijn debuut bij het Concertgebouw Orkest maakt hij in het seizoen 1987/1988. In datzelfde seizoen zingt hij de tenor-arias bij een opname van Bachs Johannes Passion onder leiding van Sigiswald Kuijken. In de periode 1989-1996 neemt hij deel aan concert-tournees en cd-opnamen met het Orkest van de 18e Eeuw, geleid door Frans Brüggen. Hij zingt onder meer Bachs Hohe Messe en, als evangelist, de Johannes en Matthäus Passion van Bach.

Daarnaast heeft hij een breed concertrepertoire opgebouwd met muziek van de 16e tot en met de 20e eeuw. In Nederland was hij al op alle belangrijke podia voor kamermuziek te horen. Er zijn cd's van hem verschenen met vroege liederen van Hugo Wolf en met liederen van de Nederlandse componisten Johannes Verhulst, Leander Schlegel en Constantijn Huygens.

Nico van der Meel was te horen en te zien in talrijke opera's. Daarnaast maakt hij deel uit van het ensemble Camerata Trajectina, dat geldt als de pleitbezorger van de Nederlandse muziek van de middeleeuwen tot de Gouden Eeuw.

Liedjes in de Top 30:
Wilhelmus / Prinsenmars
Kolijn een brave boerenzoon

Lees meer over Nico van der Meel op:
www.nicovandermeel.nl

Voorbeelden uit deze collectie Straatliederen

Bekijk alle afbeeldingen uit deze collectie