Suriname in kaart gebracht > UB UvA

De Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam omvat alle bibliotheken van de universiteit, van het Academisch Medisch Centrum en van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam. De bibliotheken hebben een gemeenschappelijke taak, werken nauw met elkaar samen en vullen elkaar aan. De bibliotheek biedt via het netwerk toegang tot elektronische informatie en via de bibliotheeklocaties toegang tot informatie in gedrukte vorm.

De taak van de bibliotheek en het streven naar de samenhang en samenwerking zijn verwoord in de Mission Statement. Nieuwe diensten worden veelal ontwikkeld in projecten. De Bibliotheek van de Universiteit werkt ook nauw samen met andere wetenschappelijke bibliotheken en organisaties op het gebied van de wetenschappelijke informatievoorziening, in binnen- en buitenland.

De basis van de bibliotheek is gelegd in 1578. In dat jaar werden de boeken en manuscripten van katholieke kerkelijke instellingen in Amsterdam samengevoegd tot een Stedelijke bibliotheek. De katholieke instellingen kwamen in het bezit van de stadsregering.

De Vereniging van Vrienden van de UB bevordert de belangstelling voor de bibliotheek en biedt financiƫle ondersteuning bij de aankoop van bijzondere uitgaven.

Voorbeelden uit deze collectie Suriname in kaart gebracht

Bekijk alle afbeeldingen uit deze collectie