De Watersnoodramp gefotografeerd > Over de collectie

De collectie van het Nederlands Fotoarchief zoals ondergebracht bij het Nederlands fotomuseum is toegankelijk op auteur. De archieven van de hierboven genoemde fotografen worden integraal beheerd. Oorspronkelijke inventarisnummers zijn indien mogelijk gehandhaafd. De thematische groepen zijn door digitale ontsluiting bijeen gebracht, terwijl de objecten (negatieven, afdrukken en albums) gescheiden van elkaar  bewaard blijven.
De archieven van Cas Oorthuys en Ed van Wijk werden in 1990 overgedragen aan het nfa, Ed van der Elsken in 1992, Dolf Kruger en Kees Molkenboer in 2000.

Uit de verschillende archieven zijn selecties gemaakt. Uit de collectie werden 355 (kleinbeeld en 6x6 cm) negatieven van Ed van der Elsken geselecteerd, 334 (6x6 cm en 6x9 cm) negatieven van Aart Klein, 530 (6x6 cm en 4x5 inch) negatieven van Dolf Kruger, 251 (6x6 cm) negatieven van Kees Molkenboer, 83 (6x6 cm) negatieven van Cas Oorthuys en 189 (6x6 cm) negatieven van Ed van Wijk. De 4x5 inch negatieven van Dolf Kruger zijn aan acetaatverval onderhevig en zullen later (niet in het kader van dit project) op een polyester drager worden gedupliceerd.

Het auteursrecht van de archieven berust bij het Nederlands Fotoarchief.

Voorbeelden uit deze collectie De Watersnoodramp gefotografeerd

Bekijk alle afbeeldingen uit deze collectie