Afficheproject

Een collectie van Nederlands Archief Grafisch Ontwerpers, Affichemuseum Hoorn, Allard Pierson. De collecties van de universiteit van Amsterdam, EYE Film Instituut Nederland, Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, Museum voor Communicatie, ReclameArsenaal

Zeven erfgoed beherende instellingen - Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, EYE Filminstituut Nederland, Allard Pierson, Museum voor Communicatie, Nederlands Archief Grafisch Ontwerpers, Affichemuseum Hoorn en het ReclameArsenaal - hebben de handen ineengeslagen om een representatief beeld te geven van de belangrijkste politieke, culturele en historische affiches in Nederland uit de periode 1870 tot heden.

In twee jaar tijd zijn ongeveer 52.000 affiches visueel ontsloten op de site van Het Geheugen.
Deze affiches bevinden zich allemaal in openbaar bezit.

China’s Verre verleden. Rijke vondsten uit Hunan.

 

Bij de afbeelding:

In 1994 stelden de kunsthistorici Jan Fontein en John Vrieze voor de Nieuwe Kerk in Amsterdam een tentoonstelling over recente archeologische opgravingen in China samen. De archeologische vondsten dateerden uit de periode tussen 8000 en 6000 v. Chr. Het Amsterdamse ontwerpbureau UNA ontwerpers tekende onder andere voor het affiche.

Affiche ReclameArsenaal.

 

 

 

Voorbeelden uit deze collectie Afficheproject

Bekijk alle afbeeldingen uit deze collectie