Afficheproject > Auteursrechten

Bij de publicatie is zo nauwkeurig mogelijk geprobeerd om alle rechten van het getoonde materiaal te achterhalen.

Mocht een bezoeker van de site desondanks menen aanspraak te kunnen maken op beeldrecht, dan wordt hij of zij verzocht contact op te nemen met info@geheugenvannederland.nl.

Affiches Zeebelt door Studio Dunbar.

Bij de afbeelding:

In 1983 werd Theater Zeebelt aan de Willemstraat in Den Haag opgericht. De oprichters waren Gert Dumbar, directeur van het grafisch ontwerpbureau Studio Dumbar en Abe van der Werff. Het theater werd een laboratorium waar naar hartenlust geëxperimenteerd kon worden met cabaret, theater en grafisch ontwerpen.

De affiches voor het theater deden dienst als maandprogramma’s. Omdat ze niet veel mochten kosten werd er een fotografisch stilleven gemaakt dat drie maanden lang mee ging. Daar overheen werd het programma in één kleur gezeefdrukt en voorzien van verschillende visuele elementen. Elk stilleven werd meerdere keren door verschillende ontwerpers van de Studio bewerkt.
 
De gefotografeerde stillevens bestonden uit gipsen beelden die ontwerper Gert Dumbar zelf maakte. De fotograaf van de stillevens was Lex van Pieterson, vaste fotograaf van de Studio.

Affiche Stichting Nederlands Archief Grafisch Ontwerpers (NAGO).

Voorbeelden uit deze collectie Afficheproject

Bekijk alle afbeeldingen uit deze collectie