Kinderboeken van Bibliotheek Rotterdam > Bibliotheek Rotterdam

Centrale Bibliotheek, RotetrdamBibliotheek Rotterdam bestaat uit de Centrale Bibliotheek en 23 vestigingen. De bibliotheek trekt jaarlijks zo’n 3,4 miljoen bezoekers en is hiermee de meest populaire instelling van Rotterdam. Met 24.000 m2 behoort de Centrale Bibliotheek tot een van de grootste openbare bibliotheken van Nederland.

Het meest opvallende collectieonderdeel van Bibliotheek Rotterdam is de zogenaamde Erasmuscollectie. Dit is de grootste collectie ‘over’ en ‘van’ Erasmus ter wereld. Daarnaast bezit Bibliotheek Rotterdam onder andere een uitgebreide collectie oude kinderboeken. De collectie bestaat uit ruim 6000 banden, die jaarlijks groeit. Van deze collectie zijn ca. 300 boeken digitaal beschikbaar gekomen via deze webpagina’s.

De bibliotheek is meer dan alleen een plek waar boeken geleend kunnen worden. In de Centrale Bibliotheek bevindt zich onder meer ook het Bibliotheektheater en de Centrale Discotheek. Zowel in de hoofd- als wijkbibliotheken worden meerdere activiteiten georganiseerd; de Boekenweek, het Kinderboekenweekfeest en het Lezersfeest zijn jaarlijks terugkerende hoogtepunten.

Voorbeelden uit deze collectie Kinderboeken van Bibliotheek Rotterdam

Bekijk alle afbeeldingen uit deze collectie