Veelgestelde vragen

 • Waar vind ik meer informatie over Het Geheugen?
  Rechts boven in uw scherm staat een menuknop. Daaronder vindt u nadere informatie.
 • Mag ik een afbeelding van Het Geheugen gebruiken voor Facebook, een tentoonstelling, drukwerk of ergens anders voor?
  Op veel afbeeldingen van Het Geheugen is auteursrecht van toepassing. Als u een afbeelding van Het Geheugen wilt hergebruiken moet u vooraf toestemming vragen aan de rechthebbenden. Dat is meestal de originele maker van het object. Overtreding van de auteurswet kan strafbaar zijn. Zie ook de pagina Copyright/auteursrecht. Bij twijfel of vragen kunt u contact opnemen met de instelling die het originele object in haar collectie heeft, of met Het Geheugen.
 • Hoe kan ik een afbeelding van Het Geheugen downloaden?
  De afbeeldingen van de objecten kunt u downloaden in verschillende formaten. Hiervoor gebruikt u het icoontje met de pijl, rechtsboven in uw scherm. Voor het bestellen van een afbeelding in een groter formaat kunt u contact opnemen met de instelling die het origineel bewaart. U vindt de bezitsgegevens en een link naar contactinformatie in de rechterkolom naast de afbeelding onder het kopje 'bron' en/of 'copyright'. In Het Geheugen is het alleen mogelijk om één afbeelding tegelijk in jpg-formaat te downloaden.
 • Kunnen mijn collecties of afbeeldingen ook op Het Geheugen geplaatst worden?
  Nee, het is de komende tijd niet mogelijk om nieuwe afbeeldingen of collecties op Het Geheugen te plaatsen. Dat komt omdat het programma officieel is afgelopen en er daardoor geen middelen en mensen beschikbaar zijn om dit te realiseren.
 • Er staat onjuiste informatie bij een afbeelding op Het Geheugen. Kan dit aangepast worden?
  U kunt onjuiste informatie melden met het contactformulier.
 • Wat is een topstuk?
  Een topstuk kunt u herkennen aan het kroontje aan de rechterkant op uw scherm. Alle deelnemende instellingen hebben een aantal bijzondere objecten uit hun collectie geselecteerd en benoemd tot topstuk. De afbeeldingen op de openingspagina van Het Geheugen is een selectie van de topstukken.