Postbus 75366
1070AJ Amsterdam
tel: 020-5705200
fax: 020-5705222
Website

Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum is een jong museum, geopend in 1973. Sindsdien is het uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande en populaire musea ter wereld. Het heeft zijn reputatie te danken aan zijn unieke verzameling, de kwaliteit van zijn tentoonstellingen, gedegen onderzoek, verzorgde publicaties en zijn twee gebouwen van internationale faam, gelegen op een van de culturele toplocaties in Europa.

Vincents broer Theo had één zoon, Vincent Willem van Gogh (1890-1978), die de kunstwerken van Van Gogh erfde. Hij droeg de werken over aan de Vincent van Gogh Stichting toen de Nederlandse overheid in 1962 het initiatief nam tot de bouw van een aan Van Gogh gewijd museum. Het museum werd ontworpen door de architect Gerrit Rietveld en was gereed in 1973. De uitbreiding van het museum, speciaal voor tentoonstellingen, werd ontworpen door de Japanse architect Kisho Kurokawa en opgeleverd in 1999.

De kern van de verzameling wordt gevormd door de erfenis van Vincent van Gogh: de grootste collectie van diens werk ter wereld. Naast het werk van Van Gogh bezit het museum een rijke collectie van andere 19de-eeuwse kunst, waaronder Impressionisten, Postimpressionisten, werk van vrienden en tijdgenoten van Van Gogh, maar ook van zijn voorbeelden en navolgers.

Voorbeelden uit deze collectie Vincent van Gogh: brieven, kunst en context

Bekijk alle afbeeldingen uit deze collectie