Stadhouderslaan 41
2517HV Den Haag
tel: 070-3381111
fax: 070-3381112
Gemeentemuseum Den Haag

Gemeentemuseum Den Haag

Het Gemeentemuseum Den Haag bezit een rijke collectie moderne kunst en verzamelingen op het gebied van kunstnijverheid, mode en muziek. In de kunstcollectie bevindt zich de grootste verzameling Mondriaans ter wereld - onder meer het vermaarde werk Victory Boogie Woogie (een schenking uit 1998 van De Nederlandsche Bank) is erin opgenomen. Verder bezit het Gemeentemuseum Den Haag schilderijen van onder meer Pablo Picasso, Theo van Doesburg, Bart van der Leck, Charley Toorop en Francis Bacon.

Ook prenten, kleding en muziekinstrumenten zijn in het museum volop te zien. Bezoekers kunnen wandelen door speciale stijlkamers, waar kunstnijverheidsobjecten tentoongesteld staan in de omgeving waarin ze vroeger gebruikt werden. Sinds 2005 zijn er in de kelder van het museum ruimtes ingericht speciaal voor jongeren, de zogenaamde "Wonderkamers". De wonderkamers zijn collectie-objecten te zien (uitgekozen door een conservator in samenwerking met de doelgroep) in een groot aantal interactieve opstellingen.

Het Gemeentemuseum Den Haag opende voor het eerst haar deuren in 1935. Architect Hendrik Petrus Berlage tekende voor het ontwerp van het museumgebouw; het  zou zijn laatste grote project worden voor zijn dood in 1934.

Voorbeelden uit deze collectie Archief Gerd Arntz

Bekijk alle afbeeldingen uit deze collectie

Voorbeelden uit deze collectie Modetijdschrift De Gracieuse

Bekijk alle afbeeldingen uit deze collectie