Armando’s meesterwerken

Een collectie van Museum Oud Amelisweerd (MOA)

MOA Museum Oud Amelisweerd bewaart, beheert en presenteert het rijke oeuvre van Armando, een van Nederlands belangrijkste na-oorlogse kunstenaars. Armando woonde tijdens de Tweede Wereldoorlog in Amersfoort. Zijn ervaringen uit de oorlog komen in zijn veelzijdige werk tot uiting in universele thema's zoals schuld en onschuld, goed en kwaad, vergankelijkheid, herinnering en melancholie. Armando overstijgt in zijn kunstuitingen zijn persoonlijke herinnering en brengt de thema's op indringende wijze voor het voetlicht. Het alomvattende thema 'de tragiek van de mens' klinkt door in alle disciplines die de kunstenaar beoefent.

Het werk van Armando is uitzonderlijk gevarieerd. Hij is niet alleen schilder en beeldhouwer van grote en monumentale doeken en sculpturen, maar ook tekenaar en schrijver van proza en poëzie. Armando schreef meer dan dertig boeken, waaronder ook sprookjes voor kinderen en volwassenen. Meer dan 25 jaar maakte hij samen met Cherry Duyns het televisie- en theaterprogramma ‘Herenleed, een programma van weemoed en verlangen’. Daarnaast is hij bekend als filmmaker en violist. Zijn beeldend, literair en muzikaal werk is diverse malen bekroond.

In het virtuele Armando Museum is het werk van Armando in alle disciplines ontsloten en inhoudelijk met elkaar verbonden rond zes centrale thema’s. Het Armando Museum is het enige Nederlandse museum voor het werk van een nog levende kunstenaar. Dat maakt het werken aan het virtuele museum ook een doorgaand proces.

 

Voorbeelden uit deze collectie Armando’s meesterwerken

Bekijk alle afbeeldingen uit deze collectie