Zeeburgerdijk 139
1095 AA Amsterdam
tel: 020-6238703
Website

Vereniging De Hollandsche Molen

Vereniging De Hollandsche Molen zet zich al sinds 1923 in voor het voortbestaan, malende en draaiende houden van de wind- en watermolens van Nederland.
De vereniging heeft een adviserende, educatieve, bemiddelende en stimulerende rol, en zorgt er voor dat de molen en het molenbehoud voortdurend onder de aandacht blijven – bijvoorbeeld door het uitgeven van het maandblad Molens en het organiseren van de jaarlijkse Nationale Molendag en de Molencontactdag.

Via haar uitgebreide website biedt de vereniging nieuws, een evenementenagenda, themadossiers, een doorzoekbaar molenbestand, een webwinkel en diverse achtergrondinformatie aan. In september 2009 is begonnen met het bouwen van een digitaal documentatiecentrum: Allemolens.nl. Doel van dit project is een interactieve website waar alle molenkennis en historische bronnen gedigitaliseerd, beschreven en gebundeld zijn.

Vereniging De Hollandsche Molen wordt geleid door een bestuur, dat terzijde wordt gestaan door de Molenadviesraad, bestaande uit vertegenwoordigers van landelijke, provinciale en regionale molenorganisaties.

Voorbeelden uit deze collectie Molens van Nederland

Bekijk alle afbeeldingen uit deze collectie