Sint Pieterstraat 7
6211JM Maastricht
tel: 043-3284191
fax: 043-3255788
SHC Limburg

Sociaal Historisch Centrum Limburg

Het SHCL is een studie- en documentatiecentrum voor de geschiedenis van (Nederlands) Limburg vanaf de oprichting van de provincie in 1840. Het centrum is gespecialiseerd in de sociaal-economische en sociaal-culturele geschiedenis van Limburg in de 19e en 20e eeuw. Het SHCL herbergt archieven en documentatie, een bibliotheek en een wetenschappelijke onderzoeksafdeling. Verder is het centrum uitgever van historische publicaties en verzorgen ook educatieve activiteiten.

Het SHCL heeft sinds zijn oprichting in 1949 ca 5 kilometer archief- en documentatiemateriaal en ca 3 kilometer bibliotheekmateriaal verzameld. De gedrukte informatie en die uit de archieven vullen elkaar aan en kunnen bij het SHCL in onderlinge samenhang worden bestudeerd. Al het materiaal is in principe voor iedereen toegankelijk. Het is te raadplegen in onze studiezaal.

Het SHCL ondersteunt het voortgezet onderwijs, musea, onderzoekers en alle overige geïnteresseerden met informatie en materiaal over de geschiedenis van de provincie Limburg.

Voorbeelden uit deze collectie Decoraties Maastrichts aardewerk, 1836-1969

Bekijk alle afbeeldingen uit deze collectie