Museumpark 25
3015 CB Rotterdam
tel: 010 44 01 200
Website

Nederlands Architectuurinstituut, onderdeel van Het Nieuwe Instituut

Het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) is méér dan een museum. Het is een archief, museum, bibliotheek en cultureel podium ineen. In het NAi worden archieven en collecties van Nederlandse architecten van na 1800 bewaard en toegankelijk gemaakt voor het publiek. Als sectorinstituut voorziet het in mogelijkheden voor onderzoek en biedt het een platform voor discussie. Door middel van tentoonstellingen en publicaties wil het NAi zowel het professionele werkveld als het grote publiek informeren, inspireren en stimuleren.

Het NAi bezit één van de grootste bouwkunstcollecties ter wereld; achttien strekkende kilometer met onder andere tekeningen, schetsen, maquettes, foto's, boeken en tijdschriften.

Het NAi zorgt voor het behoud, het beheer en het toegankelijk maken van deze archieven en collecties, waarin werk van vrijwel alle belangrijke Nederlandse architecten van na 1800 te vinden is. De openbaar toegankelijke bibliotheek van het NAi bevat meer dan 40.000 boeken over architectuur en aanverwante vakgebieden en een uitgebreid assortiment (inter)nationale architectuurtijdschriften. Onderzoekers, studenten, maar ook andere geïnteresseerden kunnen in de studiezaal in alle rust publicaties en archieven raadplegen.

Over Het Nieuwe Instituut
Sinds 1 januari 2013 is het Nederlands Architectuurinstituut onderdeel van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Instituut is ontstaan uit een fusie van het Nederlands Architectuurinstituut, Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode en Virtueel Platform, kennisinstituut voor e-cultuur. Het Nieuwe Instituut brengt architectuur, design en e-cultuur samen.

Voorbeelden uit deze collectie Fotocollectie Tentoonstellingsraad

Bekijk alle afbeeldingen uit deze collectie