Stadhouderslaan 37
2517HV Den Haag
tel: 070-3381338
Museon website

Museon

Het Museon in Den Haag is een populair-wetenschappelijk museum. Het beheert collecties op uiteenlopende gebieden, van natuurhistorie en techniek tot archeologie, geschiedenis en volkenkunde. Samen tellen de collecties ruim 260.000 objecten.

Het museum, dat in 1904 als ‘Museum ten bate van het Onderwijs’ werd opgericht, heeft van meet af aan een sterke educatieve missie gehad. Niet alleen heeft het Museon een breed aanbod voor het onderwijs, onder het motto ‘Speelruimte voor kennis’ wil het Museon door middel van educatieve en attractieve tentoonstellingen en programma’s met een zo breed mogelijk publiek communiceren. Het Museon richt zich op kennisoverdracht op het gebied van de mens in natuur en cultuur en geeft op toegankelijke wijze informatie over actuele thema’s en ontwikkelingen in wetenschap en samenleving.

Tentoonstellingen worden gelaagd aangeboden, zodat zowel kinderen als volwassenen erdoor worden aangesproken. Op deze manier komen zij over de onderwerpen met elkaar in gesprek en ontstaat een gezamenlijke ervaring. Door de keuze van de onderwerpen en het gebruik van authentieke voorwerpen, interactieve opstellingen en multimediatoepassingen is er voor jong en oud altijd iets spannends, leuks of interessants te beleven.

Voorbeelden uit deze collectie Kamptekeningen uit bezet Nederlands-Indië (1942-1945)

Bekijk alle afbeeldingen uit deze collectie