96 Euston Road
NW12DB Londen
tel: +44 0 1937 546060
British Library

British Library

De British Library (BL) is de nationale bibliotheek van Groot-Brittannië. De BL is gevestigd in Londen en is een van 's werelds belangrijkste onderzoeksbibliotheken, met een collectie van meer dan 150 miljoen items in alle mogelijke talen en vormen; boeken, kranten, tijdschriften, geluids- en muziekopnamen, patenten, databases, kaarten, postzegels, prenten, tekeningen, en nog veel meer. De collectie van de BL omvat ongeveer 25 miljoen boeken, maar ook een grote collectie manuscripten en historische documenten, sommigen zo ver terug daterend als 300 voor Christus.

Als opslagbibliotheek ontvangt en bewaart de BL kopieën van vrijwel alle boeken die geproduceerd worden in Groot-Brittannië, inclusief alle buitenlandse boeken die worden gedistribueerd in het land. De BL koopt ook talloze boeken aan die buiten het Verenigd Koninkrijk worden gepubliceerd. In totaal groeit de collectie van de bibliotheek met zo'n 3 miljoen items per jaar.

Hoogtepunten uit de collectie van de British Library zijn onder meer twee Gutenberg bijbels, de enige overgebleven manuscript-kopie van het epische gedicht Beowulf, en de Codex Arundel - een van Leonardo da Vinci's aantekeningenboeken.

Voorbeelden uit deze collectie Atlassen

Bekijk alle afbeeldingen uit deze collectie

Voorbeelden uit deze collectie Nederland en Engeland: de band tussen twee naties

Bekijk alle afbeeldingen uit deze collectie