Postbus 3302
1001AC Amsterdam
tel: 020-5231822
fax: 020-6207789
www.ahm.nl

Amsterdam Museum

Amsterdam. Ooit een kleine nederzetting aan de Amstel. Later het centrum van de zeventiende-eeuwse wereldhandel. Vandaag de dag een kleurrijke wereldstad met eigenzinnige bewoners.

Het Amsterdam Museum (tot 1 januari 2011 Amsterdams Historisch Museum) vertelt het fascinerende verhaal van de groei en bloei van deze bijzondere wereldstad. De rijke collectie aan schilderijen, voorwerpen en archeologische vondsten brengt de lotgevallen van vele Amsterdammers van toen en nu tot leven. Van het middeleeuwse leren kinderschoentje en de vogelvluchtkaart uit 1538 van Cornelis Antonisz tot de imponerende schuttersstukken uit de Gouden Eeuw. Foto’s en filmbeelden tonen het geluk en het drama van de moderne stadsbewoners. De armoede in de negentiende-eeuwse Jordaan, maar ook het idealisme uit de jaren zestig en de voetbalsuccessen van Ajax.

Naast de presentatie van al deze uiteenlopende voorwerpen wordt er gebruik gemaakt van multimedia om het verleden tot leven te brengen. Het museum biedt voor elk wat wils.

Voorbeelden uit deze collectie Boekillustratoren Jan en Casper Luyken

Bekijk alle afbeeldingen uit deze collectie