Museumpark 18-20
3015CX Rotterdam
tel: 010-4419400
fax: 010-4360500
Museum Boijmans

Museum Boijmans Van Beuningen

Museum Boijmans Van Beuningen is een uiterst veelzijdig museum. Bezoekers maken een reis door de geschiedenis van de kunst vanaf de Middeleeuwen tot vandaag. Naast schilderijen van oude meesters als Jheronimus Bosch, Peter Paul Rubens en Rembrandt, bevat de collectie ook moderne werken van onder andere modernisten, impressionisten en surrealisten. Verder heeft het museum een grote collectie hedendaagse kunst en een grote verzameling objecten die de binnen de disciplines kunstnijverheid en vormgeving vallen.

Voor wie een duik in de collectie van het museum wil nemen is er het Digitaal Depot, waar de meest uiteenlopende kunstwerken naast elkaar hangen. Bezoekers komen van alles te weten over de gepresenteerde objecten en schilderijen door een groot touchscreen aan te raken. Op een wand wordt een enorme ruimtelijke datawolk geprojecteerd, die een onverwachte kijk biedt op de bijna 120.000 objecten in de collectie van het museum.

In Museum Boijmans van Beuningen vinden regelmatig tijdelijke tentoonstellingen, debatten, rondleidingen, lezingen en cursussen plaats. Voor kinderen zijn er workshops en andere speciale activiteiten.

Het Prentenkabinet is op afspraak voor bezoekers geopend op werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur.

Voorbeelden uit deze collectie 16e-eeuwse Noord- en Zuid-Nederlandse grafiek

Bekijk alle afbeeldingen uit deze collectie

Voorbeelden uit deze collectie Kunstnijverheid

Bekijk alle afbeeldingen uit deze collectie