Prins Willem-Alexanderhof 5
Den Haag
tel: 070-3339666
fax: 070-3477941
website Literatuurmuseum

Literatuurmuseum

Het Literatuurmuseum is het nationale literaire geheugen. In het archief van het museum zijn bijna alle Nederlandse schrijvers en illustratoren vertegenwoordigd, met manuscripten, brieven, kinderboekenillustraties, geschilderde en getekende portretten, foto’s en vele andere unieke documenten en voorwerpen. Kom dwalen tussen schrijvers en verhalen. In Den Haag, of via Literatuurmuseum.nl.

Literatuurmuseum.nl

Ontdek grote en kleine verhalen uit de Nederlandse literatuur. Schrijvers, thema’s en gebeurtenissen komen tot leven aan de hand van de literaire schatten die het museum beheert. Via mooie verhalen én via persoonlijke artikelen van hedendaagse schrijvers. Literauurmusuem.nl: altijd verrassend en dag en nacht bereikbaar.

In Den Haag

In het Literatuurmuseum sta je oog in oog met schrijvers van toen en nu. Van Kader Abdolah tot Joost Zwagerman, van Louis Couperus tot Arnon Grunberg. Dwaal door de Nationale Schrijversgalerij, laat je verrassen door 43-meter lange wandschildering van dichter en kunstenaar Lucebert of ontdek in Het Pantheon de hoogtepunten uit 1000 jaar literatuur. Ook brengt het museum kleine exposities gewijd aan de literaire actualiteit. In het Literatuurmuseum is het altijd Boekenbal!

Openingstijden:
dinsdag t/m zondag van 10.30 tot 17.00 uur
Gesloten op feestdagen

Voorbeelden uit deze collectie Fotocollectie Letterkundig Museum

Bekijk alle afbeeldingen uit deze collectie

Voorbeelden uit deze collectie Hoogtepunten van het Letterkundig Museum

Bekijk alle afbeeldingen uit deze collectie

Voorbeelden uit deze collectie Menno ter Braak

Bekijk alle afbeeldingen uit deze collectie